16 mars 2019

Stora framgångar i Språkolympiaden

Språkolympiadens regionsfinal, 15 mars 2019, Väven Umeå

Språkolympiaden är en nationell tävling i språk; svenska, engelska, spanska, franska och tyska. Deltagande elever får chansen att visa sina kunskaper gällande grammatik, ordkunskap, realia, idiomatiska uttryck, litteratur mm.

Minervaskolans lärare i svenska, engelska och moderna språk var på plats och hejade på sina duktiga elever.

Deltagande elever och resultat

Engelska – Moa Eklund, Alva Sjöström, Wilhelm Malmquist

Härligt!!! Vinst redan i första regionsfinalen, i engelska. Alva och Moa vann efter en mycket jämn tävling. En utslagsfråga krävdes för att utse vinnaren, Minervaskolan. De tuffaste motståndarna var Internationella Engelska skolan i Umeå och Sundsvall.

Vi lärare tyckte att det var några mycket svåra frågor. Det tyckte uppenbarligen inte våra vinnare, Alva och Moa. De klarade de flesta frågorna på ett mycket bra sätt. Imponerande!

Nu väntar den stora finalen i Malmö senare i vår. Ett stort grattis och lycka till!

Tyska – Arvin Björkgren, Tyra  Feuk Engström, Sixten Georgsson

Arvin och Tyra stod för en mycket fin insats. De tyckte att frågorna var ganska lätta till att börja med och Minervaskolan låg i täten en stor del av tävlingen. De slutade till slut på en mycket fin andraplats. Grattis!!

Spanska – Alva Sjöström, Oskar Ådahl, Jonatan Widmark

Oskar och Alva försvarade Minervaskolans färger i en mycket hård och jämn kamp. Eleverna tyckte att de flesta frågorna höll en bra nivå och att variationen var bra. Några svårare frågor i slutet visade sig vara avgörande för resultatet. Minervaeleverna lade beslag på en hedrande andraplats. Grattis!

Svenska – Moa Eklund, Jonatan Widmark, Tyra Feuk Engström

I svenska tävlade Moa och Jonatan. De var lugna och stabila och visade att de vet mycket om det svenska språket.

Efter ännu en jämn ”match” med några luriga frågor så visade Minervaskolan en mycket hög nivå. Jonatan och Moa kompletterade varandra utmärkt och behöll fokus! Spänningen var olidlig! Efter sista frågan var det helt jämnt mellan Minervaskolan och en skola till. Fem extrafrågor räckte inte för att skilja lagen åt. Oj, oj, oj!!!!! Efter ytterligare två frågor var matchen avgjord. Minervaskolan vann efter en sista utslagsfråga. Härligt!!! Fantastiskt! Riksfinalen i Malmö blir nästa tävling! Grattis! Lycka till!

Övrigt – Vi lärare som har eleverna i moderna språk, svenska och engelska är djupt imponerade av samtliga elevers kunskaper. Vilka duktiga ungdomar! Det är naturligtvis stressande att stå på scen framför en stor publik och samtidigt behålla koncentrationen och svara på svåra frågor. Våra elever klarade detta på ett utmärkt sätt!

Tack för en trevlig och spännande dag!

Hemsida: www.ilcompetition.se

Foto och text: Erik Mo