23 april 2019

Riksfinal i Sigma8

Parallellt med veckans regionsfinal i Teknik8 har även Riksfinalen i matematiktävlingen Sigma8 gått av stapeln.

Sigma8 är en tävling med problemlösning som huvudfokus. Efter inledande kvaltävling i klassen (2 omgångar med problem som löstes tillsammans i klassen) stod det klart att klass 8e kvalat vidare till Riksfinalen tillsammans med 9 andra lag. Av 194 deltagande lag fick 10 åka till Stockholm och KTH för final. Ett lag på 4 personer representerar sin klass.

Inför finlen skulle klassen även lösa ett större problem, samt skriva en matematisk rapport över sina lösningar. Dessutom hörde det till att förbereda en muntlig redovisning av lösningen och arbetet med den samt att göra en utställning som skulle visas upp.

Efter en dags intensivt tävlande med redovisning, utställning och mer problemlösning fick eleverna veta dagens resultat. 8e gjorde en enorm insats och kammade hem många poäng i speciellt problemlösningen och på sin fina rapport.

Detta räckte till en fin 4:e plats i riksfinalen, ett resultat som klassens represententer ska vara väldigt nöjda över! Ett väldigt väldigt fint resultat av våra duktiga elever!

Sigma8

// Jennifer